Skip to main content

Begeleide meditaties

Begeleide meditaties zijn voor veel mensen makkelijker te ondergaan dan stilte meditaties. Deze kunnen zowel individueel als in groepsverband gegeven worden. De klankschalen staan in de ruimte en worden aangeslagen waardoor de klank hoorbaar en voelbaar is. Voor groepen kan ik een ruimte verzorgen of bij u/uw organisatie langs komen.

Visuele meditatie

De visuele meditatie is gericht op ontspanning, je kunt naar een soort droomstaat geleid worden. Even weg van al het dagelijkse ongemak, even op ‘vakantie’ naar een prachtige comfortabele omgeving waar je diep mag ontspannen. Voor mensen die meer visueel ingesteld zijn is het gemakkelijk om mee te gaan in de beschrijving van beelden. Voor anderen die meer auditief zijn ingesteld is het gemakkelijk om mee te gaan in de klank.

Bodyscan

Vermoeidheid en stress oplossen door het lichaam te voelen, en zo dieper in de ontspanning te komen. De bodyscan is al bij veel mensen bekend. Het is laagdrempelig en sluit over het algemeen bij iedereen aan. Door de aandacht naar het lichaam te brengen komen we in verbinding met wat het lichaam voelt. Door te voelen kan het lichaam stress en vermoeidheid oplossen.


Chakra sessie

Bij een chakra sessie komen de 7 hoofdchakra’s aan bod. Deze begeleide meditatie bestaat uit een combinatie van aandacht, klankschalen en affirmatie. Deze affirmatie die bij het betreffende chakra horen herhaal je in jezelf. Bij ieder chakra hoort het geluid van een klankschaal. Zo maken we samen een reis door de 7 chakra’s.